Pigetur på pisterne

 

Jovist. En ferie med kæresten eller familien kan være skøn. Men der er bare et eller andet magisk over en rigtig tøsetur. Når venindeflokken drager ud over landets grænser, er målet som oftest de hvide sandstrande med krystalklart vand og bagende sol. Det er der bestemt ikke noget forkert i. Vi kan alle have behov for at skifte det grå og kolde Danmark ud med sydens sol. Alligevel kan man med fordele genoverveje tidspunktet og destinationen, næste gang den længe ventet tøsetur skal arrangeres. En skiferie forener således alt det, som en tøsetur skal indeholde: Fællesskab, fest og fantastiske oplevelser.

Hvor skal skituren gå hen?

Pigetur på pisterneHvis hverdagen på det seneste har været lidt op ad bakke, så hop i skistøvlerne og sus med tøserne ned ad pisterne. En skiferie i samvær med de bedste veninder er garanti for mindeværdige oplevelser, fordi man er sammen på en anden måde end de traditionelle ferier. Men hvor skal skiferien så gå hen? Mulighederne er uendelige, og det afhænger meget af, hvad målet med turen er. Der findes skønne skisportssteder i både Italien, Frankrig og i vores skandinaviske nabolande, men den helt rigtige skistemning finder man i Østrig. Og her kunne Flachau være et rigtig godt bud på tøseturens næste rejsemål. 

Udfordringer for alle i de østrigske alper

Udfordringer for alleMed en skitur til Flachau er du garanteret et snesikkert område med yderst velpræparerede pister. Byen er især kendt som værtsby for den alpine World Cup og er blandt andet hjemby for den legendariske østrigske skiløber og tidligere OL-guldvinder Hermann Maier. Selvom ingen i tøseflokken når Hermann Maiers niveau bare tilnærmelsesvis, så fortvivl ej. Flachau har nemlig rigtig meget at byde på for skiløbere på alle niveauer. Du finder således hele 350 km pister, som fordeler sig på både blå, røde og sorte bakker. Der er med andre ord noget for enhver smag.
Bliver det hele lidt for hektisk på pisterne, så kan I også vælge at pakke en bid brød og en kande varm kakao og køre ud på de lækre langrendsløjper. Her kan man i fred og ro opleve den storslåede østrigske natur og opleve fællesskabet på en anderledes måde. Enhver tøsegruppe har også typen, der ikke kan slippe sit indre legebarn, og i Flachau kan man også få afløb for det. Byen byder således på de legendariske kælkebaner, der har eksisteret siden 1935, og hvor der ofte bliver holdt kælkekonkurrencer og fester.

Ferie med god samvittighed

Der er flere gode grunde til at vælge en skiferie fremfor en badeferie, når tøserne skal på tur

 

 

De traditionelle badeferier går groft sagt ud på at spise, bade og ligge ved stranden. Afslapning er formålet og man forfalder til at blive inaktiv. Den går ikke på skiferien, hvor du både får store, uforglemmelige oplevelser og samtidig en masse dejlig motion. Fællesskabet og tøsehyggen har gode betingelser i det sneklædte landskab, og den smukke natur og friske luft er den perfekte kur til at få renset hovedet og få tankerne væk fra hverdagen. På skiferien i Flachau skal behøver det hele dog ikke at gå op i høj puls og pumpende adrenalin. Tæt på byen ligger nemlig et stort badeland, hvor man kan svømme ude i opvarmede bassiner, mens sneen falder, eller lade sig forkæle i det store wellness-område.

Fadøl og fest i Flachau

Fadøl-og-fest-i-flachau

En tøsetur skal naturligvis også indeholde fest og farver, og nogle af de bedste fester finder man til afterskiing. I Flachau er der garanti for fest og farver, fyldige fadøl og dampende jägerte på de mange barer og natklubber. Her bliver der danset på bordene med skøn tyrolermusik pumpende ud af højtalerne lige til den lyse morgen, og man kan møde en masse forskellige nationaliteter, der alle er klar på at fyre den af. Det er let at lade sig rive med, når den står på afterskiing i Flachau, og festerne kan godt ende med at sætte sine spor dagen efter. Heldigvis findes der ingen bedre kur mod tømmermænd end den friske luft og endnu en tur ned ad pisterne.